top of page

Mensen blijer maken met zichzelf

Je kan het!


Als enthousiaste 7-jarige had ik al een missie: mijn angstige overbuurmeisje iets leren.  Vreselijk angstig als zij was ging zij toch mee naar ponyrijles. De pony ging ervandoor en zij belandde verderop in de struiken. Uit de comfortzone treden is prima. Teveel duwen en trekken niet.

Iedereen heeft waarde


Op de lagere school nam ik het op voor speelmaatjes die "afweken": de stotteraar, het enige zwarte meisje in de klas  en ik zelf week ook af: ik kwam "van boven de Moerdijk". Zelf sloot ik niemand uit. Je bepaalt gelukkig zelf je eigen waarde , niet die ander.

Ga doen wat bij JOU past!   

 

Op het VWO had mijn schoolvriendin M. alles op een rijtje: haar studiekeuze was helder, ze had focus en controle. Wow! Zij wist tenminste wie zij was en wat zij wilde. Ik niet. Daarin voelde ik mij inferieur aan haar. Vele jaren later hoorde ik dat zij zichzelf had opgehangen. Ik besefte dat niets is wat het lijkt. Geluk creëer je op jouw eigen manier. Door te doen wat bij joù past! 

Bewust wording van mijn jeugd en aangeleerd gedrag

 

Als nakomer in het gezin was ik te dienstbaar geworden. Voorzag hoofdzakelijk in behoeften van anderen.  Ik had geen  duidelijk  plan en paste daardoor te vaak in het plan van de ander.... 

Ik wil nog wel maar kan niet meer...

 

Totdat mijn lijf niet meer om aandacht vroeg, maar schreeuwde! Hernia.  2 jaar erna een burn-out! Mijn doorgaan-knop deed het niet meer. Vervolgens herkenning, erkenning, acceptatie en de regie terugpakken. Dit bracht herstel. 

Het roer gaat om

 

Gezondere keuzes: nieuwe kansen, andere bezigheden. Meer voldoening en energie.  Thema's en contacten die voor MIJ ertoe deden. Werken als (loopbaan)coach, voorlichter, trainer  maakt mij intrinsiek blij.  Een rol spelen en "gewoon" blijven volhouden, niet meer. 

 


En wat is jouw verhaal?  Wanneer ging of gaat bij jou het roer om?

Daar ben ik heel benieuwd naar.  

Zelfvertrouwen

Het begint met op jezelf te vertrouwen.

bottom of page