top of page
blauwe druifjes foto.jpg

Floreren.
Hoe zit het met jullie Rol I Relatie I Respect I Ruimte I Regie ?!

 

Creëer het juiste klimaat. Creëer de juiste voedingsbodem.


 

 

Jarenlange werkervaring bij grote ondernemingen bracht mij tot het inzicht:  "it's all about culture". Wij doen het "gewoon" altijd zo.

 

De mensen vormen de cultuur en deze vormt weer de mensen. Cultuur is aangeleerd en kan dus worden afgeleerd. Door in gesprek te gaan over wat we doen en vooral waarom we het doen. 

 

Floreren kan alleen in een goede voedingsbodem, waar regelmatig gewied en geschoffeld mag worden. Dit geeft ruimte voor groei, creativiteit en innovatie.

 

 

Als  coach en trainer wil ik medewerkers bewustmaken van hun communicatie met zichzelf, de collega's en de klant.

Wat is jouw talent? Wat is jouw drijfveer? Waarin voel jij jezelf (niet) gezien? Wat is hierin jouw aandeel? Sta je open voor verandering? 

 Ook het management zal veranderbereidheid en ontwikkeling moeten laten zien, anders is schoffelen in de voedingsbodem zinloos. De juiste balans tussen ranking en  linking. 

Bewustmaking van het individueel en gezamenlijk functioneren aan de hand van de 5 R-en: wat is jouw/jullie Rol? Regie? Ruimte? Relatie? Respect?

 

GASTgerichtheid versus eigen waardigheid I zelfregie

 

laat de parels in de dienstverlening niet hun glans verliezen. 

Investeer in deze parels en leer hen het werkplezier te behouden.  Door bewustmaking van gezonde grenzen. Om overvragen door klant, collega en leidinggevende te voorkomen. Meer zelfregie = meer werkplezier = duurzame inzetbaarheid

bottom of page